Üdvözli a Vasedény!

A konyhafelszerelés elengedhetetlen kelléke egy rozsdamentes edénykészlet

Egy konyhában rengeteg eszközre van szükség ahhoz, hogy a mindennapi tevékenységeket zökkenőmentesen tudjuk végezni. Ami viszont egészen biztosan nem hiányozhat, az az edény, azaz lehetőség szerint egy nagyobb edénykészlet, amelyben több típus is megtalálható. Ha rendszeresen főzünk, akkor erre mindenképpen szükségünk lesz, hiszen valamiben el kell készülniük a fogásoknak, és a munka szempontjából nagyon sok múlik azon, milyen edények állnak rendelkezésre.

 

 

Ahhoz, hogy hatékonyan tudj sütni és főzni, elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű edényekkel dolgozz. Ezek az edények viszont egyáltalán nem kell, hogy drágák legyenek! Van azonban pár feltétel, aminek meg kell felelniük, ha nem akarod, hogy a főzés stresszes legyen, a végeredmény pedig hol ilyen, hol pedig olyan legyen az edény hangulatától függően. A tökéletes konyhafelszerelés ezekből az edényekből tevődik össze:

 

 


Öntöttvas edény - A márkás öntöttvas lábasokkal ha szépen bánsz, túlélnek téged. Nagy a súlyuk, ezért mosogatni sem egyszerű őket. Cserébe úgy tudsz bennük pirítani és utána lassan párolni, mint semmi másban. Ami pedig a legfontosabb, hogy ezekben biztosan nem fog odaégni az ételed. Minden használat után, kis olajjal gondosan töröljük el egy papírtörlővel a vas serpenyőnket ha nincs benne szennyeződés.

 

 

 

Kerámia edény - A kerámia bevonatos lábas az a konyhai kellék, ami egészen egyszerűen nem hiányozhat otthoni kelléktárunkból. Nincs szükség sem zsiradék, sem folyadék hozzáadására ahhoz, hogy a lábasba helyezett ételek puhává párolódjanak. Mivel ez a folyamat igen rövid ideig tart, szintén a kerámia teremtette ideális közegnek hála, így az alapanyagokból nem oldódnak ki az értékes vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek.

 

 

 

Rozsdamentes edénykészlet - A fazekak, lábasok serpenyők, szeletsütők és egyéb edények többféle alapanyagból készülhetnek, de egyértelműen a rozsdamentes acél a legnépszerűbb alapanyag manapság. Ez annak köszönhető, hogy számos előnnyel bírnak a többi edényhez képest. Rozsdamentes acél előnyei között meg kell említeni még, hogy igénytelen, vagyis nem igényelnek az edények semmiféle különleges karbantartást ahhoz, hogy sokáig megőrizzék az állapotukat. Ezenkívül strapabírók, bármivel mosogathatók, mindenféle tisztítószer tolerálnak, egyedül a karcosodásra érdemes odafigyelni a tisztítás során, de valójában ez is csak esztétikai probléma.