Üdvözli a Vasedény!

A legfontosabb konyhafelszerelés kellékek minden háztartásba

Az első és talán legfontosabb dolog amire vásárlás előtt kell gondolni, hogy nem a termékek mennyisége hanem a minősége számít. A Berlinger Haus edények minőségüknek köszönhetően több évig is akár a szolgálatunkra vállnak. A konyhafelszerelés elengedhetetlen kellékei számomra. Nagymamáink szerint a régi edényeknél nincs jobb a világon. De, van. A rozsdamentes edények egyik legjobb tulajdonsága, hogy nem kell nagyon karbantartani, mégis hálás az acél. Az első kérdés, hogy milyen fajta edényre lehet szükséged. Ha sok és változatos főzőcskézést tervezel, a válasz igen egyszerű: mindenféle. 

 

 

Ez persze nem azt jelenti, hogy őrült módjára kezdj el beszerezni a piac által kínált összes edényfajtából egyet-egyet. Van azonban néhány alapdarab, mely tényleg nélkülözhetetlen. De melyek ezek, és egyáltalán milyen edények vannak? Aki a lábast és az fazekat is nehezen különbözteti meg egymástól, annak kész kihívás eligazodni az edények között. Pedig tulajdonképpen nem olyan nagy ördöngösség. A fazék, a magas falú, kevésbé széles edény, mely leginkább leves vagy más híg állagú, vagy bő vízben főlő étel elkészítésére alkalmas.

 

 

 

A lábas, a fazék alacsonyabb és szélesebb változata. Ez az edény rendelkezik a legnagyobb repertoárral. Pörköltet, ragut, egyéb köreteket, s még sok minden mást készíthetünk benne. A sütőben sütéshez elengedhetetlen egy jó tepsi. Sütemények, sültek jórészt ebben készülnek. Ezekből is választhatsz nagyobb laposabb darabot, vagy a magasabb keskenyebb változatot, a legjobb, ha mindkettőből beszerzel egyet.

 

 

 

 

A serpenyők között is óriási különbség van. A Tefal serpenyő az, amelyiknek a vastagsága miatt lehetetlenné válik az étel odaégése. Különböző fajták és méreteken kívül megválaszthatod az edény bevonatát is. Az alumínium edények kiváló hővezető tulajdonsággal rendelkeznek. Könnyű anyagúak, kényelmesen használhatók. Hátrányuk azonban, hogy könnyen karcolódnak, s elszíneződnek. Természetesen a kerámia, öntöttvas bevonatú edények, serpenyők is tökéletesnek bizonyultak a mindennapi használatra.

 

 

Az étkészlet vásárlásnál is el kell gondolkodnunk, hogy hány darabos szettre van szükségünk. A legtöbb háztartásban bőven elég a 12-es, sokan mégis dupla annyit vásárolnak belőle. A kanál, kés, villa és a kiskanál az egyik leggyakrabban használt eszköz minden kis kukta háztartásában.

 

Milyen kiegészítők, kellékek szükségesek egy háztartásba?

 

 

Ez személy szerint váltózó. Jó van ha kéznél egy habverő, krumpli hámozó, sajtreszelő, műanyag doboz tároláshoz, szűrő készlet, hús klopfoló, tálcák, vágódeszka.. és még sorolhatnám. Általános útmutató nehezen adható, hiszen amíg számomra a sütőeszközök lesznek nélkülözhetőek, addig másnak serpenyőből kell kevesebb.