Üdvözli a Vasedény!

A gyengébbik nem napja – Ne felejtse el!

A nőnap tulajdonképpen azt a küzdelmet eleveníti fel, amely során a nők kivívták a társadalomban egyenlő jogaikat, lehetőségeiket. Sok éven át virágok helyett demonstratív szerepe volt ennek a napnak. 1857. március 8-án 40 ezer textiliparban dolgozó nő vonult New York utcáira, egyenlő jogokat, emberibb munkafeltételeket és magasabb fizetést követeltek. 1866. szeptember elején az I. Internacionálén fogadtak el határozatot a nők hivatásszerű munkavégzéséről. Egy későbbi gyűlésen a női választójog kiharcolásának kapcsán nemzetközi nőnapot vezettek be. 

 

  

 

 

Ennek hivatalos dátuma ekkor még nem volt. Az első ilyen napot 1911. március 19-én tartották meg néhány országban. 1917-ben, március 8-én olasz nők vonultak utcára, ők a békéért, kenyérért tüntettek. Nem közvetlenül emiatt, de a következő napokban lemondott II. Miklós cár, a kormány átalakult, a nők pedig szavazójogot kaptak. Ezzel a tüntetéssel vált nemzetközivé, hivatalossá a nőnap. 1977 óta az ENSZ is a világnapok egyikeként kezeli. Hazánkban először 1913-ban volt nőnap, az Országos Nőszervező Bizottság röplapjainak köszönhetően. Az ezt követő évben országszerte rendezvényeket, megemlékezéseket tartottak.

 

 

  

  

Az évek alatt elvesztette az eredeti, munkásmozgalmi hangulatát ez az ünnep, inkább kedveskednek a nőknek, virágot, ajándékot vesznek a hölgyeknek világszerte és hazánkban is. Fontos megemlítenünk, hogy azért nem veszett el a valódi oka ennek a napnak, manapság átalakulva ugyan, de egyre nagyobb figyelmet kap a nőnap ünneplése. A férfiak, fiúk, de még az egészen kicsi fiúcskák is szívesen járnak egy-egy aprósággal a nők kedvébe ezen a napon, legyen szó kislányról, vagy nagymamáról. A nőknek jól esnek ezek a gesztusok, akár vidéket, akár a nagyvárosokat, akár más országokat nézünk. Nem kell nagy dolgokra gondolni, akár pár kedves sor, akár egy szál virág, apró bonbon, esetleg egy személyes ajándék.


Uraink, hoztunk Önöknek a Nőnapi akciónk mellett néhány kiváló ajándékötletet, ha a virágnál messzebb szeretnének látni! Természetesen nem az ár a lényeg, egy szál virág is nagy értékkel rendelkezik egy ilyen alkalommal, de megpróbáltunk női fejjel gondolkodni, és összeszedtünk néhány különlegesebb, értékesebb ajándékot, amivel kedveskedhetnek életük egyik nőjének, legyen szó édesanyjukról, feleségükről, párjukról. A Cok vázái elegánsak, letisztultak, szépek, és máris friss virággal töltheti meg őket egy nő. Ha a szépségre gondolunk, akkor kedves ajándék lehet egy hajvasaló, hajszárító is, hiszen minden nő szeret csinosan kinézni. Ha a kényeztetés terén gondolkodunk, egyébként is közeledik a tavasz, a jó idő, ez a textil hintaágy remek ajándék lehet. Mi sem csodásabb, mint pihenni egy kellemes napon a szabadban?

    

Maradjunk esetleg a konyhánál? Hiszen nőkről van szó, nagyon sokan imádnak a konyhában sürögni, forogni. Ez a botmixer szett nem csak elegáns, de többfunkciós is. Megkönnyítené a szeretett asszony konyhában töltött perceit? Ezzel a dagasztógéppel biztosan kevesebb fáradtsággal, gyorsabban készülne el a család kedvenc süteménye. Esetleg egy egészen letisztult ajándékra gondolt? Ez a szép, márvány bevonatos rózsaarany serpenyő nem csak kiváló minőségű termék, de dísze is lehet egy konyhának. 
Amennyiben nem találta meg a megfelelő ajándékot leírásunkban, ajánljuk, hogy akár egyedül, akkor az ünnepelttel látogassanak el egyik üzletünkbe, garantáltan megakad majd a szemük egy remek terméken!