Üdvözli a Vasedény!

Tefal? Akkor innováció!

A Tefal szó bizonyára Önnek is ismerősen cseng.  Ez egy francia manufaktúra, melyet a Groupe SEB birtokol. Nevét a teflon és az alumínium  szavakból kapta. A céget 1956-ban Marc Grégoire alapította. A Tefal márka jelenleg több, mint 120 országban van jelen. Egy tapadásmentes serpenyőből indult a cég karrierje, céljuk a főzés egyszerűvé tétele volt a termék fejlesztésekor.  A sok év munkájának köszönhetően világelsővé vált a tapadásmentes edények területén, emellett vasalók, főzőeszközök, kukták és egyéb konyhai kiegészítők terén is betört a köztudatba. A Tefal koncepciói és motivációi a fogyasztók igényei szerint változnak, mottójuk pedig: "Tegyük könnyebbé a mindennapokat".

 

 

A Tefal biztos abban, hogy az innováció a siker záloga. Rengeteg fontos ismerettel rendelkezik. A termékhasználat, az ergonómia és a technológia terén is ezek segítségével a vásárlók mindennapi életét könnyítik meg. Az évek alatt a Tefal neve összeforrt az innováció szóval. Egyetemekkel állnak szoros kapcsolatban, kutatásokat végeznek, munkakapcsolatot tartanak fenn például Jamie Oliverrel. Ezeknek nem más az oka, mint a csúcsminőség és a könnyű kezelhetőség elérése. 

 

 

 

A Tefal főbb innovációit szeretnénk Önnek bemutatni. Az egyik leghíresebb az Air Fry. Régóta foglalkoztatta az embereket az a gondolat, hogy a lehető legkisebb mennyiségű olajjal készítsenek sültkrumplit. A Tefal ezt az ötletet megpróbálta megvalósítani.  Francia egyetemekkel dolgozott együtt,  rájöttek hogy az olajnak milyen szerepe van a sütésben,  és megtalálták a kívül ropogós belül puha sültkrumpli titkát. Létrehoztak egy forró levegővel működő, olaj nélküli sütőt, mely sikere mai napig töretlen.

 

 

 

 

A Freemove technológia vezeték nélküli vasalás élményét nyújtja. Ehhez a vasalóhoz semmilyen kábel nem csatlakozik,  mindössze egy lapos talapzatot kell hálózatra csatlakoztatni. Ez tölti a vasalót,  a töltés állandó,  minden rövid szünetben a talapzatra helyezéskor töltődik a készülék. Ennek az alapnak a kialakítása illeszkedik a vízszintes vasaló mozdulatokhoz és egy ütéselnyelő kupola segíti a lehelyezést.

 

 

 

 

Végül pedig a Thermo Spot-ról írnánk. Ha serpenyő és Tefal, akkor a Thermo Spot jelen van. Az ételek elkészítéséhez elengedhetetlen a megfelelő hőfok. Ez az innováció tulajdonképpen egy olyan hőindikátor, amelynek roppant egyszerű a működési elve. Amikor a serpenyő elérte az ideális hőmérsékletet, az indikátor piros színűre vált, azaz a serpenyő hevítése előtt látható a Thermo Spot mintázat hő hatására elkezd megváltozni.

 

 

 

 

A remek innovációk mellett a márka támogatja az UNICEF élelmezési projektjeit,  minden egyes eladott termék után legalább egy eurót az UNICEF-nek adnak,  a befolyt pénz pedig az alultáplált gyermekek megsegítésére gyógyítására használható fel.  2010 óta másfél millió euró volt ez az összeg.  Az adakozás mellett nagyon fontos a környezetbarát politika, a környezettudatosság,  a Tefal több termékcsaládja legalább 95 de inkább 100 százalékban újrahasznosított anyagokból  készül.  Ennek előnye az energiamegtakarítás, az alumíniumkészletek védelme. 

 Nézzen szét remek Tefal temrékeink között!