Üdvözli a Vasedény!

Közeleg a Black Friday a Vasedénynél! Te is készülsz már?

Addig is míg eljön a hétvége néhány érdekesség: Tudtad, hogy a Black Friday kifejezést először 1869-ben használták, és a pénzügyi válságot jellemezték vele az USA-ban? Ezután közel száz év múlva, 1961-ben a hálaadást követő napot nevezte így a rendőrség Philadelphiában a nagy dugók miatt. Kezdetben negatív töltete volt ennek a kifejezésnek. Öt évvel később egy összefogás indult a helyi kereskedőkkel, megpróbálták átalakítani ezt a negatív jelentést. Ezek után hivatalosan is november negyedik péntekén indult meg a karácsonyi vásárlások sorozata, innen kapta ezt az elnevezést a manapság elnépszerűsödött akcióhullám, mely egyre népszerűbb szerte a világon.



További érdekesség a Black Fridayt illetően:
- Közel 135 millió ember vásárol ezen a napon.
- 2010-ben 212 millió vásárló együttesen 3900 millió dollárt költöttek. Az így kapott egy főre jutó vásárlási összeg 365,34 dollár, azaz nagyjából 80375 forint.
- Az amerikai lakosság több, mint 30%-a vásárol a Black Fridayen.

Népszerű történet az is, miszerint a könyvelők különböző tintával dolgoznak, ha egy cég veszteséges, pirossal, azonban ha átfordul nyereségessé, fekete tintával írnak tovább. Az év vége felé egyre több kereskedőnél jelenik meg a profit, lesznek feketék a számok.


... és azt tudtad, hogy Magyarországon 2013. november 29-én tartották meg az első Black Fridayt, mely során hatalmas kedvezményekkel vásárolhattak az emberek?
Hazánkban olyannyira elterjedt ez a vásárlási láz, hogy sok áruház mint ahogy mi is, nem csak pénteki, de hétvégi akciókat is csinál, így immár nem csak 1 pénteken, de sok helyen egész novemberben, és egész hétvégén is összefuthatunk Black Friday akciókkal!

 

 

 

 

Idén 2023-ban a Black Friday akciós hétvégénk 11.24.-26.-ig tart, ezt a dátumot jegyezd fel a naptáradba!

                                        Csapj le a szuper akciókra te is!