Ilyenkor elmaradhatatlan a jó beszélgetés, a füst illata, a pácolt húsok, halak és zöldségek mellé készült gazdag saláták, egy pohár bor vagy sör. Egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető receptet szeretnénk megmutatni. Hozzávalók 6 személyre: 1 kg csirkecombfilé, 3 cl szójaszósz, 3 cl olívaolaj, 1 tk őrölt oregánó, 3 gerezd fokhagyma, fél darab citrom leve, 3 darab kaliforniai paprika. Elkészítése: A csirkecombfilét vágjuk közepes méretű kockákra. A fokhagymát zúzzuk össze. A kaliforniai paprikát daraboljuk össze.
A húst és a paprikát tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót. Alaposan keverjük össze, hogy a pác mindenhol bevonja a csirkét és a zöldséget. Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára, de inkább egy éjszakára. Melegítsük elő a grillt magas fokozaton. A húst és a paprikát felváltva szúrjuk a nyársakra/saslik pálcákra. A grillrácsot olajozzuk be, tegyük rá a saslikokat, mindkét oldalukat kb. 7 percig süssük, míg a hús át nem sül teljesen. Jó étvégyat kívánunk hozzá!
A grillezés mellett meg kell említenünk a bográcsozást is. Mindenekelőtt számítsunk rá, hogy a bográcsban főzés hosszabb időt igényel, mint a konyhai. Készüljünk fel tehát türelemmel, ez nem egy rohanós műfaj. A bográcsos ételek főzésének eredete több száz évvel ezelőttre vezethező vissza.A hagyományos bogrács réz- vagy vasból készül és általában három lábára helyezik, hogy stabilan álljon. Webáruházunkban megtalál minden olyan eszközt amire szükség van egy tökéletes kerti-partyhoz. Kellemes sütögetést és időtöltést kívánunk!