Igen izgalmas tud lenni a barátokkal vagy a családdal egy hamburgerparty a kertben, csak a megfelelő eszközökre lesz szükség. Mielőtt nekiállunk sütni, tegyük elérhetővé a vendégek vagy a család számára a tányérokat, amelyeken felépíthetik majd maguknak a hamburgertornyot. Ha gyerekekkel sütünk, nekik ez kifejezetten szórakoztató lehet. Az első fontos lépés a hamburger zsemle. Hozzávalók: 1 kg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg élesztő, 4,2 dl tej, 10 dkg cukor, 1 kk só, 1 db tojás a zsemlék megkenéséhez. A hozzávalókat összedolgozzuk, míg egy igazán kemény tésztát nem kapunk belőle. A tésztát hagyjuk legalább 30-40 percig kelni. Utána legalább 12-14 egyenlő darabra osztjuk, gombócokat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ezután is hagyjuk kelni újabb fél órát.
A megkelt gombócokat megkenjük a felvert tojással, tűvel megszúrjuk a tetejét. kb. 10-15 perc alatt 200 fokon készre sütjük. Ezután jöhet a húspogácsa. A lényege a tömörítés és a formázás. Ezt megteheted egy hamburger/húspogácsa készítővel. A recept pedig a következő: 500 g darált marhahús, (ízlés szerint) só, bors, paradicsom, lilahagyma, uborka, bacon, sajt. Keverőtálban összedolgozzuk a hozzávalókat, formázzuk, utána grill lapon készre sütjük. A maradt zsiradékban megpiríthatjuk a bacont, illetve a zsemléket is. Közben elkészíthetjük a hagymalekvárt is. Hozzávalók: 2db vöröshagyma, 3 db lilahagyma, 3 ek barna nádcukor, 3 ek balzsamecet, 2 ek víz, 0,5 tk só, 0,5 tk őrölt rozmaring, 0,5 tk kakukkfű, 0,5 mk cayenne-i bors.
Serpenyőben felforraljuk az ecetet a cukorral, ebbe rakjuk bele a hagymagerezdeket. Alaposan átforgatjuk, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt 1/2 órán át puhítjuk. A hagymagerezdek gyönyörűen karamellizálódnak ennyi idő alatt, és kissé szét is esnek. Időnként érdemes kevergetni, és ennyi idő elteltével az elpárolgott nedvességet 1-2 evőkanál vízzel pótolni. Közben ízlés szerint sózzuk, rozmaringgal, kakukkfűvel, cayenne borssal fűszerezzük, és további 10-12 percet főzzük. Amikor egészen sötét barnás-bordó lesz a hagymalekvár színe, és teljesen megpuhul a hagyma, levesszük a tűzről, és még forrón az előzőleg kifőzött befőttes üvegekbe szedjük. Mindezek mellett friss salátával is készüljünk.