Üdvözli a Vasedény!

Jamie Oliver hozzánk is megérkezett!

Jamie Oliver 1975. május 27-én született Angliában, egy kis essexi faluban, Claveringben. Tanulmányait Londonban végezte Westminster Catering College diákja volt. Ez után pár évet Gennaro Contaldo mellett töltött, később mentoraként beszélt róla. Első munkahelye Antonio Carluccio Neal Street nevű étterme volt, itt cukrászként kezdte. Karrierje itt nem állt meg, a The River Café sous chef-jeként folytatta. A sous chef tulajdonképpen a helyettes, az ő dolga az adminisztráció, a tervezési feladatokat ő végzi, irányítja a konyhai személyzetet.

 

 

Oliver karrierje igazából itt indult be, a kávézótól készült egy karácsonyi dokumentumfilm, amelyben ő is szerepelt. Patricia Llewellyn itt figyelt fel rá, nem sokkal később lehetőséget kapott egy saját sorozat indítására. A sorozat a The Naked Chef címet kapta, ami nem a meztelenkedéssel kapcsolatos, az ételek egyszerűségével viszont annál inkább. A Főzzünk egyszerűen sorozat rövid időn belül sikeres lett, 2000-ben BAFTA díjat is kapott, ez első évad alapján pedig bestseller könyv is megjelent. A szakács sikere azóta szinte töretlen. Több sorozata is indult, több könyve is jelent meg, ő lett a második legnépszerűbb író Angliában J. K. Rowling után. 2003 júniusában a Brit Birodalom rendjének tagjává ütötték, és nyitott egy jótékonysági éttermet, ahol 15 hátrányos helyzetű fiatalnak adott álláslehetőséget a vendéglátóiparban. 2008-ban megnyitotta saját éttermét Angliában Jamie' s Italian néven.

 

Mégis miért lett Jamie Oliver ilyen népszerű? Úgy főz, hogy közben megpróbál forradalmasítani mindent. Az egészséges ételek szakácsává vált, egyszerű alapanyagokból, könnyel elkészíthető ételekkel lopta be magát az angolok szívébe. Vegetáriánus receptjei népszerűek, sokan kedvelik az 5 hozzávalós tippjeit is. Mindössze öt hozzávaló kell minden ételhez, és a lehető leggyorsabban, legegyszerűbben elkészíthetjük őket. Inspiráló, kreatív és egyszerű. Talán a 15 perc alatt elkészíthető ételei a legkelendőbbek. Jamie nem csak egészségesen, ügyesen főz, de segít nekünk is jó szakáccsá válnunk, tanácsokat ad, praktikákat, amiket beépíthetünk mi is a főzési rutinunkba. Weboldalára ellátogatva megtalálhatunk számos receptet, ötletet, tanácsot, de termékeket is.

 

 

Sorozatai, könyvei és éttermei mellett számos saját márkás termék is a nevéhez fűződik. A terítéshez kínál magas minőségű étkészletet, tálalókat, edényeket, poharakat. Ezek nem csak hasznosak, és jó minőségűek, de remek díszei lehetnek az étkezőknek. Természetesen szakács létére főzőeszközöket is árusít, legyen szó serpenyőről lábasról, vagy kerámia sütőtálakról. A sütni vágyók sem csüggedhetnek, muffinforma, tepsik, díszítőeszközök állnak a vásárlók rendelkezésére. Ezek mellett különféle eszközöket is találhatunk. Mi is forgalmazunk néhány minőségi terméket. Gyönyörű fehér tálak, grillsütő és a sütőhöz takaró is kapható nálunk. A tálak kerámiából készültek, fehér bevonatosak, dizájnjuk pedig minden konyhához passzol, egyszerre modern és elegáns. A kerti grillsütő prémium minőségű, praktikus, professzionális. Nagy teherbírású, rozsdamentes és könnyen is mozgatható. Kezdő szakácsok is bátran használhatják, kezelése egyszerű, biztonságos.

 

Mi bátran ajánljuk Önnek Jamie Oliver receptjeit, könyveit, sorozatait, de a termékeit is. Teszteltük őket, és megállják helyüket egy ekkora név mögött! Jó főzést kívánunk!