Üdvözli a Vasedény!

Karácsony sütemények nélkül? Na még mit nem!

Diós, mákos bejgli? Hókifli? Esetleg zserbó? Ezek a klasszikus karácsonyi sütemények finomak, ízletesek, és még szebbé teszik az ünnepeket, ám hoztunk Önnek néhány receptet, melyet mi magunk is leteszteltünk, mennyeiek, és nem utolsó sorban szépek is. Kevés hozzávaló szükséges hozzájuk, még kevesebb különleges eszköz. Sütikészítéshez szükséges eszközeink között ide kattintva válogathat Ön is kedvére, de előtte nézze meg ezeket a csodás recepteket, hátha kedvet kap hozzájuk. 

 

 

Kozák sapka? Még szép! Sütünk egy piskótát 6 tojásból, 20 dkg lisztből, fél csomag sütőporból, 12 dkg porcukorból, 2 evőkanál kakaóból és egy csipet sóból. Az összetevőket a tojásfehérjén kívül összekeverjük, majd a felvert habot hozzáforgatjuk a masszához és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt 170-180 fokon megsütjük. Két dl tejből, 2 evőkanál lisztből pudingszerű masszát főzünk, kihűtjük, majd 10 dkg margarinnal és porcukorral krémesre keverjük. A kihűlt piskótából pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki, a tetejüket és oldalukat megkenjük a krémmel és kettőt összeragasztunk. Kókuszreszelékbe forgatjuk majd a végén olvasztott csokit csurgatunk a tetejükre. Mesés, kedves, finom kis sütemények lesznek!

 

 

Bizonyára Ön is evett már népszerű márkák vaníliás karikájából. Készítse el otthonában ezt a finomságot, mely nem csak ízletes, de minden gyermek kedvence is. 40 dkg lisztet, 15 dkg porcukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, egy csipet sót, egy kevés reszelt citromhéjat és fél kávéskanál szódabikarbónát összedolgozunk 25 dkg margarinnal és két tojássárgájával. A kapott masszát körülbelül 6-7 mm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatókkal, vagy poharakkal kiszaggatunk egy nagyobb lapot, majd a közepébe lyukat vágunk. Az így kapott korongokat 160-170 fokon készre sütjük körülbelül 10-15 perc alatt. Ha kihűltek, csokit olvasztunk egy kevés olajjal, és a korongok egyik oldalát belemártjuk. Míg a csoki nem dermed meg, díszíthetjük drazséval, kókusszal, darált dióval is. 

 

Végezetül pedig itt a huszárcsók receptje. Ez a legegyszerűbb, leggyorsabban elkészíthető recept. Dolgozzunk össze 30 dkg vajat, 40 dkg lisztet, egy citrom reszelt héját, 4 tojássárgáját, egy csipet sót, 20 dkg porcukrot és némi vaníliaaromát, vaníliáscukrot. Ebből az omlós, puha tésztából diónyi gömböket formázzunk, majd egyik oldalukat mártsuk apróra vágott, darált dióba vagy mandulába. A beforgatott oldalukkal felfelé tegyük őket tepsibe, az ujjunkkal pedig nyomjunk egy mély lyukat a közepükbe. 160-170 fonok süssük őket készre körülbelül 10-15 perc alatt. Ha kihűltek, kedvünkre ízesíthetjük, főzhetünk rumos csookipudingot, vagy tehetünk a közepébe lekvárt is. Végezetül hintsük meg porcukorral, és kész is az édesség. Garantáltan nem marad másnapra!

 

Ezekhez a süteményekhez jól jön, ha van otthon nyújtófa, szilikonos gyúrólap, kévédaráló a porcukor készítéséhez, pogácsaszaggató, tepsi és egy lábas. De ha még több termékre vágyik, kattintson ide, és nézelődjön!

 

Szeretnénk minden kedves olvasónknak, vásárlónknak Boldog, Békés és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánni!