Üdvözli a Vasedény!

Egy konyhában kötelező dolog egy minőségi konyhafelszerelés

Egy konyhában rengeteg eszközre van szükség ahhoz, hogy a mindennapi tevékenységeket zökkenőmentesen tudjuk végezni. Ami viszont egészen biztosan nem hiányozhat, az az edény, azaz lehetőség szerint egy nagyobb edénykészlet, amelyben több típus is megtalálható. Ha rendszeresen főzünk, akkor erre mindenképpen szükségünk lesz, hiszen valamiben el kell készülniük a fogásoknak, és a munka szempontjából nagyon sok múlik azon, milyen edények állnak rendelkezésre. Első körben mindenképpen megemlítendő, hogy amikor edény vásárlására kerül sor, a minőség kérdését nem érdemes félvállról venni. 

 

 

Hajlamosak az emberek azt gondolni, hogy egyik lábas ugyanolyan, mint a másik, de ez nem így van – ezt pedig leginkább akkor érezzük igazán, amikor megpróbáljuk ugyanazt az ételt elkészíteni egy jobb és egy silányabb minőségű edényben. A rosszabb típusokban kevesebb az anyag, könnyebben odaégnek az ételek, arról nem is beszélve, hogy hosszabb távon nem ritka, hogy egyszerűen szétesnek: a fülük, vagy épp a fedő fogantyúja szokta megadni magát, ami okozhat némi bosszúságot, de rosszabb esetben akár balesetet is. Minőségi edénnyel sokkal könnyebb és biztonságosabb is a főzés.

 

Milyen egy minőségi konyhafelszerelés?

 

A legtöbb kis kukta konyhájában megtalálható a fazék, a kerámia edény, az öntöttvas edény, a tapadásmentes edény a serpenyő, a botmixer, a turmixgép, a daráló, az evőeszközkészlet és a szerencsésebbeknek a Berlinger Haus edények. A tapadásmentes edények használata megkönnyíti az életünket. Nincs több odaégett, leragadt étel hála neki. Amikor edényeket vásárolunk, ügyeljünk arra, hogy többféle méretből válasszunk, mert az egyes fogások elkészítéséhez erre szükségünk lesz. 

 

 

Egy jó nagy adag tészta kifőzésére például kellhet egy nagyobb lábas, de ha szószt készítünk hozzá, ahhoz elég egy jóval kisebb is, nem mellesleg praktikusabb és egyszerűbb is a megfelelő méretű lábasban főzni. A lábasokon kívül a serpenyőknek is nagy hasznát vehetjük, persze szintén különböző méretben, hiszen más méretre van szükség a reggeli tükörtojás megsütéséhez, mint például egy adag hasábburgonyához, amit a vasárnapi közös családi ebédhez szánunk. Szükség lehet továbbá tepsikre, kuktára, tálakra, ezekből szintén több méret, és különféle kialakítás áll rendelkezésre. 

 

 

Nagyobb méretből érdemes akár többet is beszerezni, azokra gyakrabban van szükség, de ez persze ez szintén függ attól is, hogy hány fős háztartásról van szó. Ami biztos, hogy a választék nem hagy kívánnivalót maga után, így mindenki megtalálja azt, ami a saját konyhájába ideális. Aki csak hetente 1-2 alkalommal főz viszonylag egyszerű, gyorsan elkészíthető ételeket, legfeljebb két főre, annak sokkal kevesebb és kisebb edény fog kelleni, mint annak, aki napi szinten többfogásos vacsorával készül az ötfős családjának. Általában véve az a jó, ha mindenből rendelkezésre áll legalább 3 különböző méret, így biztosan meg fogjuk találni azt, ami éppen ideális számunkra.