Üdvözli a Vasedény!

Kedves Vásárlóink!

Felhívjuk figyelmüket, hogy web áruházunk csomag átvevő pontja

11.23. és 11.30.-án szombaton 9:00-16:00.-ig nyitva tart!

A személyes átvétellel rendelt termékek ezen idő alatt is átvehetőek.

Web áruház csapata

Mexikói hangulat a Vasedényben!

Már magunk mögött hagytuk az esztelen forróságot és a tűző nap elől sem kell menekülnünk. A forró grill mellett állni összehasonlíthatatlanul kellemesebb a hűvös idő. Blogunkban egy mexikói étel recepttel készültünk, de előtte érdekességképpen olvassuk el a burritó történetét. A burrito Észak-Mexikó és az USA Mexikóval határos államainak jellegzetes étele. Általában búzalisztbőlkészült tortillába tekert babból, fokhagymából és pikáns marhahúsból áll össze, méretes, tápláló étel. A burrito szó jelentése „kis szamár”. A régi időkben a szamár hátára úgy pakolták fel a holmikat, hogy textilbe tekerték azokat ugyanúgy, mint ahogyan a burritóba beletekerik a töltelékeket. Egy utcai árus nevezte el így, mert mindig szamárháton hozta-vitte a húsos ételt. Története: A modern burrito pontos eredete nem ismert. Elképzelhető, hogy a 19. században találták fel az észak-mexikói bányászok, tehénpásztorok.

 

 


Az USA-ban elsőként a Los Angeles-i El Cholo kávézó étlapján tüntették fel az 1930-as években. Az 1950-es években mexikói határvidéken egyre többször lehetett találkozni útmenti árusokkal, akik kifejezetten csakis burritóra specializálódtak. Később megjelent a chimichanga, ami a burrito olajban kisütött változata. Mexikóban „Tacos de Harina”, azaz „lisztes tacó”-ként emlegetik. Forrás: Wikipédia. Az általunk kipróbált és tesztelt (nagyon finom) mexikói étel recept hozzávalói az alábbiak: 4 db csirke felsőcomb, 1 nagyobb fej fehér, lila vagy vöröshagyma. Elsőként a csirkecombokat kifilézzük, a húsokat felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. Kimegyünk a teraszra, beizzítjuk a grillt, majd az öntöttvas sütőlapon egy kevés olajon elkezdjük a csirkehúsokat lesütni.

 

 

 

Persze időnként átforgatjuk, hogy szépen és egyenletesen minden darabka átpiruljon. Amikor már majdnem készre sülnek a husik, akkor még rájuk szórjuk a hagymát, ismét átforgatjuk és klasszul összesütjük a húst a hagymával. A burrito elkészítéséhez verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a kukoricalisztet és a tejet. Melegítsünk kevés olajat egy palacsintasütőben, majd egy merőkanál segítségével, oszlassunk el vékonyan tésztát a serpenyőn, süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalát is. 20 dkg kukoricaliszt, 4 darab tojás, 1 liter tej, olaj. Grillezhetünk mellé zöldségeket is, amiket pürésítve tálalhatunk az elkészített étel mellé. Garantáljuk, hogy a siker nem marad el. Egy grillezés a barátokkal, családdal igazi feltöltődés lehet a rohanó hétköznapokban.

 

 

Jó étvágyat kívánunk!