Üdvözli a Vasedény!

Kedves Vásárlóink!

Felhívjuk figyelmüket, hogy web áruházunk csomag átvevő pontja

11.23. és 11.30.-án szombaton 9:00-16:00.-ig nyitva tart!

A személyes átvétellel rendelt termékek ezen idő alatt is átvehetőek.

Web áruház csapata

Tradicionális ételeink, nélkülözhetetlen eszközei!

A hagyományos ételek hazánk egyik jellemző ismertetőjegyei, melyre méltán vagyunk büszkék. Változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres ízvilággal büszkélkedhetünk. Nem hiába rajonganak az ide látogató külföldiek a magyar ízekért! Ha hagyományos ételek, akkor a lista élén szerepelnek a húsételek. Nem véletlen szoktak azzal viccelődni, hogy egy igazi magyar húst eszik hússal, lényegében tényleg így van. Reggel, délben, este- mintha sosem tudnánk megunni! Legnépszerűbb ételünk kétségkívül a pörkölt, a gulyás, a halászlé, a töltött káposzta, a paprikás csirke és a disznótoros. Desszertek közül a dobostorta, az Eszterházy-torta, a somlói galuska, a Rákóczi-túrós és a kürtőskalács.

 

 

Gulyásleves
Kezdjük is az egyik legnépszerűbb étellel, a gulyással. Tartalmaz: nagy marhahúsdarabok, krumpli, zöldségek és egy kevés paprika. Készíthetjük fazékban, bográcsban és cserépedényben is.
Az elkészítéséhez szükséges eszközöket itt találjátok!



 

Töltött káposzta
A következő étel a töltött káposzta. Tartalmaz: káposztaleveleket, darálthúst rizzsel, fűszerekkel ízesítve, tejföllel leöntve. Készíthetjük fazékban, bográcsban és cserépedényben is.
Az elkészítéséhez szükséges eszközöket itt találjátok!

 

 


Pörkölt nokedlivel
A pörkölt tartalmaz: hús (marha, sertés, csirke), fűszerek, paradicsom, paprika, hagyma és ne feledkezzünk meg az elmaradhatatlan nokedlivel. Készíthetjük fazékban, bográcsban és cserépedényben is.
Az elkészítéséhez szükséges eszközöket itt találjátok!

 

 

 

Halászlé
A halászlé tartalmaz: ponty, só, pirospaprika, víz, hagyma. Szükség lesz még passzírozóra is. Készíthetjük fazékban, illetve a nagyobb adagot bográcsban is. Annak ellenére, hogy meglehetősen egyszerűnek tűnik, nagyon finom étel!
Az elkészítéséhez szükséges eszközöket itt találjátok!


 

Hurka-kolbász
A téli időszak sajátos hangulatához hozzátartozik a disznóvágás is, vagy legalábbis annak nosztalgiája. Ha másképp nem is, egy disznótoros-vacsorával sokan fel szokták eleveníteni a gyerekkori emlékeket.
Az elkészítéséhez szükséges eszközöket itt találjátok!


 

Hortobágyi húsos palacsinta
Egyedi íz, és könnyű elkészítés jellemzi. Darált pörkölttel töltött sós palacsinta, a pörkölt szaftjából és tejfölből készült mártással. Palacsintasütőre szükség lesz :)
Az elkészítéséhez szükséges eszközöket itt találjátok!

 

 

 

Mákos guba
Nagyon egyszerű elkészíteni. Tartalmaz: kifli, tej, cukor, mák. Öntetként vaníliasodóval tálaljuk. Ehhez tojásra, tejre, lisztre, cukorra és vajra lesz szükségünk.
Az elkészítéséhez szükséges eszközöket itt találjátok!

 

 

 

 

Dobostorta
A dobostorta megalkotója Dobos C. József híres pesti cukrászmester volt. A krémet és a piskótát rétegezzük, végül a tetejére készített karamellel díszítjük.
Az elkészítéséhez szükséges eszközöket itt találjátok!

 

 

 

 

Kürtőskalács
A kürtőskalács hazánkban nagyon kedvelt, kelt tésztás édesség. A kelt tésztát lisztezett munkalapon kinyútjuk, majd kézzel 2 cm széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütő fát bevajazzuk, majd a csíkot feltekerjük a fára.
Az elkészítéséhez szükséges eszközöket itt találjátok!