Üdvözli a Vasedény!

Tegyünk többet az egészségünkért!

Pár szó, hogy mi is az a mikroműanyag:A környezetbe kikerült műanyaghulladékok döntő többsége nem bomlik le, hanem nagyon apró részekre esik szét. Viszont ugyanúgy műanyag, csak láthatatlanul még veszélyesebb, mint előtte. Mikroműanyagnak az 5 mm-nél kisebb, a környezetbe kerülő műanyagdarabokat nevezik. Természetes vizeinkbe két fő úton kerülhetnek be: a szintetikus szövetből készült ruhák mosásából és a kozmetikai szerekből, valamint a környezetben jelen lévő műanyaghulladékok fizikai-kémiai aprózódása útján.

 

 

 

A hulladékok aprózódásából keletkező, 5 mm-nél kisebb mikrorészecskéket az 1970-es években figyelték meg először, de csak a 2000-es évektől kezdődően kerültek fokozottabban a figyelem középpontjába.Ezeket másodlagos mikroműanyagoknak nevezik, hiszen azok nem rendeltetésüknél fogva ilyen méretűek.A mikro méretű műanyagok, bár nagyon apró, szemmel nem látható szennyeződések, mégis valamilyen szinten mechanikai, vagyis kézzel fogható dolgok. Ennek köszönhetően egy megfelelő víztisztító berendezés segítségével részben, vagy akár teljes mértékben is ki lehet szűrni őket. A víztisztítók természetesen nem csupán a mikroműanyagokat távolítják el a vízből, hanem az egyéb szennyeződéseket, vagy káros anyagokat is, mint például a klór vagy a rozsda.



Használatával nem csak a poharába kerülő víz lesz tisztább, de a környezetszennyezést is csökkenti, hiszen  kevesebb, vagy egyenesen nulla palackkal terheli tovább a szeméttelepeket. Szeretnénk figyelmükbe ajánlani, üzleteinkben is kapható vízszűrőket:Laica Genova Metal Stop rendszerű csapra szerelhető mikroplasztik-stop vízszűrő. A hydrosmart szűrő a hálózati ivóvizet szűri, javítva annak ízét, lecsökkentve bizonyos jelenlévő, nem kívánt anyagok jelenlétét. A Laica szűrők aktív növényi szénből és üreges rostszálakból állnak. Az aktív szenek a klór és a klórszármazékok csökkentését teszik lehetővé.

 

 



Ezen kívül hatékonya csökkenti a következőket: klór, ólom, mikroműanyagok, gyomirtók és klórozott növényvédő szerek, részecskék és mikrohulladékok, homok és rozsda, illetve szuszpendált részecskék. Laica Hydrosmart mikroplasztik-stop szűrőbetéttel. A szűrőrendszer teljesítményének biztosításához ajánlott mindig csak hideg vizet szűrni. A 35 °C feletti hőmérsékletű víz áthaladása a szűrőn maradandó károsodást okozhat a működésben. A harmadik termékünk, egy Laica Vízszűrő kancsó, a Predátor. Előnye, hogy szerkezeti felépítésének köszönhetően bárhova magaddal viheted. A kancsóban található szűrőbetét lágyabbá teszi a vizet, így megvédheted konyhai kisgépeidet is a vízkövesedéstől.